Uruppförande av Sven Hagvil kulturstipendiat 2006

21 mar 2007, Mynewsdesk: Motala kommun

Lördagen den 24 mars uruppförs verket Symphony of Solitarities av Sven Hagvil.

"Anders Paulsson är en saxofonist som har gjort succéartade framträdanden på europeiska och amerikanska stora scener och verket är komponerat för honom."

Sven Hagvil utsågs till Motala kommuns kulturstipendiat 2006 och är verksam i Motala som tonsättare och arrangör. Konserten äger rum i Frälsningsarméns lokaler kl 17 på lördagen. Arrangörer är Motala kommun och Musikskolan. Som solist framträder saxofonisten Anders Paulsson tillsammans med S:t Johannes Kammarkör från Stockholm. Anders Paulsson är en saxofonist som har gjort succéartade framträdanden på europeiska och amerikanska stora scener och verket är komponerat för honom.

Sven Hagvil är vid sidan av sin verksamhet som tonsättare, arrangör och pianist också anställd pedagog vid Lunnevads Folkhögskola. Där undervisar han i komposition och arrangering. Sven Hagvil har på uppdrag skrivit musikarrangemang för bl a Sveriges Radio, Östgötamusiken, Örebro kammarorkester, Motala storband, Motala kammarkör m fl. Flera arrangemang finns utgivna på förlag och hans musik har förutom i Sverige framförts i Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Storbritannien och USA, vunnit priser och givits ut på CD. Sven Hagvil är också invald i Föreningen Svenska Tonsättare vilket är mycket meriterande för en tonsättare. Totalt har över 30 körer framfört Sven Hagvils musik. Som exempel kan nämnas Kungliga Musikhögskolans kammarkör och Mikaeli kammarkör i Stockholm, Chorus Lin Lin och Akademiska kören i Linköping, Uppsala domkyrkokör. Ett körprojekt med körer från Motala och Vadstena avslutades med skivinspelning i Vadstena klosterkyrka i augusti 2006.

Nu väntar uruppförandet av Symphony of Solitarities med saxofonisten Anders Paulsson och St Johannes kammarkör som alla motalabor är välkomna att uppleva. Sedan debutkonserten i Carnegie Hall 1992, New York City, har Anders Paulsson spelat hundratals solistkonserter, framträtt i Radio & TV och undervisat i mästarklasser på sopransaxofon i U.S.A., Brasilien, Japan, Filippinerna, Israel, Tyskland, Italien, Luxembourg, Norge, Danmark, Finland, Estland, Island, Färöarna, och Sverige.

Konserten är på lördag den 24 mars kl 17 i Frälsningsarméns lokal. Missa inte den!


Tillbaka till "Pressklipp"