Läs & Lyssna

Fördjupa dig i min musik här!

Ny tonsättning

1 mar 2020
The peace of wild things - a poem by Wendell Berry Läs & lyssna!

Utan Maskinen är vi Intet

14 mar 2017
Vad är människans värde? Vad är människovärdigt? Det är frågor som tas upp i föreställningen Utan Maskinen är vi Intet. Se trailern här! Läs & lyssna!

Färgstarkt möte mellan musik och måleri

17 feb 2016
"Själens färger" är ett konstprojekt som utforskar det vita ljuset och människans innersta. Ett stycke musik för klarinett och stora mängder akrylfärg resulterade i sju stora målningar och ett videoverk. Läs & lyssna!

Insiktsfull poet! Och förhoppningsvis kongenial musik.

27 jun 2014
I september 2014 uruppförs Utan maskinen är vi intet, en föreställning/konsert med Bob Hansson och Crusellkvintetten, med musik av mig och text av Bob. Verket är beställt av Östgötamusiken med bidrag från Kulturrådet. Läs & lyssna!

Ljus med ny nyans!

20 mar 2010
I mars 2010 uruppfördes hela solostycket Colori dell'anima av Dan Larsson på klarinett. Lyssna till två av satserna här! Läs & lyssna!

Ljus - som blivit till musik

20 okt 2009
Äntligen har Colori dell'anima spelats in med en musiker och en akustik som lyfter stycket till sin fulländning. 17 oktober 2009 tog Anders Paulsson plats med sin sopransaxofon under de höga valven i Vadstena Klosterkyrka. Här är mina tankar kring styckets uppkomst. Läs & lyssna!

Det spirar!

1 jun 2009
Akademiska kören i Linköping har samlat sånger som klingat i för- och bakgrunden under livets olika etapper på skiva. Läs & lyssna!

Närvarande i livets ciaccona

8 jan 2009
Skulle mitt liv bli betydligt kortare än jag föreställt mig? Här berättar Oskar Ganestål om bakgrunden till sången "Jag är här och nu". Läs & lyssna!

Tanken bakom symfonin

1 apr 2007
När Symphony of Solitarities komponerades fanns många tänkare och egna tankar i bakgrunden. Sven Hagvil berättar om dem i förordet till verket. Läs & lyssna!

Symphony of Solitarities

25 mar 2007
Anders Paulsson och Karin Oldgren är nyckelpersoner i det hittills mest omfattande verk jag skrivit. Läs & lyssna!

Stillhet och eftertanke

5 jul 2006
Samlingen "Tystnadens dolda rum" består av en omfattande samling toner och tankar, men med en tydlig utgångspunkt: att människan har stort behov av att se in i sig själv. Här beskriver jag varje spår på skivan. Läs & lyssna!

Pressrelease: Tystnadens dolda rum

1 jul 2006
Varje människa behöver tid att lyssna inåt och att vårda sin själ. Men för många är fredade stunder som ger klarhet alltför få, de överröstas i dagens vimmel av stress och krav. Musiksamlingen "Tystnadens dolda rum" har uppstått som ett svar på detta inre behov. Läs & lyssna!