Avbrott i körkomponerandet!

13 feb 2018, av Sven Hagvil

I mars uruppför Saabs Musikkår i Linköping ett stycke musik av mig, Bone Spirit. Solist i detta verk för trombon och blåsensemble är Magnus Svedberg, en mycket uppskattad kollega på Lunnevads folkhögskola. Magnus är en av Sveriges absolut främsta "Lead-trombonister". Han är utbildad vid Lunnevads folkhögskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har spelat med ett antal av landets ledande storband, såsom Norrbotten Big Band och Mats Holmquists Stora Stygga. Han är flitigt anlitad som studio- och teatermusiker och turnerar ofta med olika band, både inom landet och internationellt.

Titeln på verket speglar dels den inspiration jag fick av (trom)bone som instrument - inklusive Magnus vackra klang - dels att det melodiska motivet, den minsta beståndsdelen, känns som ett ben jag gått och gnagt på länge. Det användes som utgångspunkt för en annan komposition som jag dock körde fast i och lade åt sidan, men nu fick idén nytt liv och kändes helt rätt för trombonen. 

Ett tonalt sett lite växlande men lättlyssnat stycke, som försöker ta vara på trombonens starkt melodiska uttrycksmöjlighet.


tillbaka till "Blogg"

Kommentarer:

Min kommentar:
Namn:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Återge tecknen ovan:
Informera om svar till min e-mailadress: