Crusellprojektet ett år senare

17 feb 2014, av Sven Hagvil

Nu är äntligen arbetet med Bob Hansson-föreställningen färdigt från min sida. I veckan som gick repeterade Bob och Östgötamusikens Crusellkvintett med helheten för första gången och nu återstår för deras del fortsatt instudering och finslipning av detaljer under våren. Uruppförandet planeras ske i början av kommande höst och föreställningen ska nu erbjudas gymnasier och arrangörer av offentliga konserter, i Östergötland såväl som utanför länets gränser.

Bob Hanssons text i vårt gemensamma verk handlar i hög grad om människans värde i samhället. De följande meningarna kan ses som en utgångspunkt för Bobs resonemang och som ett exempel på hans fyndiga vändningar:
"I Norra Europa finns ett sjukhus. En dag upptäckte en sköterska något märkligt. Nämligen att den som kom för att laga kaffemaskinen fick mer betalt än vad hon fick för att laga människor. Hon blev då väldigt, väldigt sugen. På kaffe."
Crusellkvintetten växlar mellan att ha en ganska traditionell roll, med musiken som bakgrund till eller interfolierande med Bobs ord, och en uppgift mera i dialog med honom; illustrerande, gestaltande - också verbalt och med viss koreografi.
Verket beäknas bli ungefär en halvtimma långt. 

Läs gärna Bobs intressanta blogg!

Se också två tidigare inlägg nedan, januari 2013

 

Bob Hansson - författare och estradör


tillbaka till "Blogg"

Kommentarer:

Min kommentar:
Namn:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Återge tecknen ovan:
Informera om svar till min e-mailadress: